PIERWSZA PROFESJONALNA PLATFORMA ZAKUPOWA PRZYPRAW ON-LINE

CHLEB FIT BEZGLUTENOWY Z CZARNUSZKĄ

SKU
5687
Zdjęcie Nazwa produktu Ilość
CHLEB FIT BEZGLUTENOWY Z CZARNUSZKĄ 0,5kg
11,87 zł
CHLEB FIT BEZGLUTENOWY Z CZARNUSZKĄ 1,5kg
37,28 zł
Skład: mąka z niepalonej kaszy gryczanej, mąka kukurydziana, mąka z palonej kaszy gryczanej, ziarna siemienia lnianego zmielonego, pestek dyni (7%), drożdże, ksylitol, sól himalajska, czarnuszka

CHLEB FIT BEZGLUTENOWY Z CZARNUSZKĄ

Gotowa mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego

Mieszanka do wypieku chleba - w 100% kompletna

Wystarczy dodać wodę, by cieszyć się świeżym i zdrowym chlebem bezglutenowym. 

BEZ:

- sztucznych barwników,
- konserwantów,
- substancji spulchniających.

Z dodatkiem różowej soli himalajskiej – bogatej w aż 84 minerały!

Sposób pakowania:

- torba - 0,5 kg (porcja na jeden chleb)
- słoik duży - 1,5 kg (porcja na trzy chleby)

Sposób przygotowania:

Potrzebne składniki: 500g mieszanki chlebowej, 500ml ciepłej wody

Składniki połączyć w misie miksera lub w misce. Wyrabiać przez około 10 minut mikserem z hakiem do ciasta drożdżowego (lub ręcznie). Przykryć kuchenną ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 40 minut. Po tym czasie, ciasto ponownie wymieszać i przełożyć do natłuszczonej foremki (wymiary keksówki to 9 x 18cm). Ponownie przykryć kuchenną ściereczką i odłożyć w ciepłe miejsce na około 20 min. Piec w piekarniku, rozgrzanym do 210 stopni przez 10 minut (góra, dół). Następnie obniżyć temperaturę do 180 stopni i piec ok. 50 minut (lub trochę dłużej, jeśli jest taka potrzeba). Wyjąć, przestudzić na kratce.

Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:CHLEB FIT BEZGLUTENOWY Z CZARNUSZKĄ
Twoja ocena