Co to jest?
Świeża pasta warzywna na bazie suszonych pomidorów. Połączenie składników dla idealnie zbilansowanego, pomidorowego smaku.
Jak stosować?
Może być podstawą wielu dań, farszów czy marynat. Zapieczona, podgrzana - smakuje w każdej formie. Poniżej znajdziesz przykładowe przepisy, lecz pamiętaj - ogranicza Cię tylko wyobraźnia!
Przykładowe przepisy
Qesadilla z fasolami: Do kilku łyżek GOURMET VEGGIE Z POMIDORAMI SUSZONYMI dodać czerwoną i białą fasolkę lub kukurydzę. Podgrzać na patelni, doprawić solą wg uznania. Na blasze przygotować na papierze do pieczenia placek tortilli - rozsmarować na nim sos, posypać serem, przykryć kolejnym plackiem. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku około 5-10 minut. Pokroić na trójkąty.
Makaron z kurczakiem i bazylią: Kurczaka pokrojonego w drobne paski przyprawić solą, podsmażyć na patelni. Dodać do kurczaka kilka łyżek GOURMET VEGGIE Z POMIDORAMI SUSZONYMI i 2 łyżki wody spod makaronu i listki świeżej bazylii, dusić mieszając 2-3 minuty. Dodać makaron, wymieszać.
Skład: Suszone pomidory (40-45%), koncentrat pomidorowy, przyprawy, cukier, zioła, sól (<1%), błonnik pszenny, ocet spirytusowy.
Dostępne w dwóch pojemnościach:
- 1 kg
- 450 g