Babka płesznik (łac. Plantago psyllium L.) ma brązowe, lekko podłużne oraz błyszczące nasiona przypominające siemię lniane. Jej korzystne właściwości wynikają przede wszystkich z wysokiej zawartości błonnika, który jest niezbędny dla zdrowia układu pokarmowego. Babka płesznik ma działanie powlekające, regulujące poziom cholesterolu, regulujące trawienie i zwiększające perystaltykę jelit.
- tuba papierowa - 0,23 kg
- słoik duży - 1,5 kg
- torba papierowa - 0,6 kg
Acai to małe owoce jagodowe pochodzące z Brazylii, uważane za jedno z najbogatszych źródeł antyoksydantów i kwasów tłuszczowych, a także źródło wielu minerałów i witamin. Są doceniane za właściwości prozdrowotne, takie jak wspieranie układu odpornościowego, układu krążenia i neutralizowanie szkodliwych wolnych rodników. Czy brazylisjkie jagody faktycznie pozytywnie wpływają na zdrowie i doble samopoczucie, czy to tylko marketingowa ściema? Sprawdźmy to! Jagody Acai – działanie i właściwości Układ krwionośny i cholesterol Jagody Acai to pradziwa skarbnica składników odżywczych dla naszego organizmu. Zawierają one duże ilości polifenoli, które wspierają układ krwionośny. Polifenole przyczyniają się również do obniżenia poziomu złego cholesterolu i podniesienia poziomu dobrego cholesterolu we krwi.