Sól Himalajska – to rodzaj soli kamiennej wydobywanej w Himalajach z dna morskiego, które w tym rejonie skrystalizowało się wiele milionów lat temu. Jest jedną z najzdrowszych soli, gdyż zawiera minerały i pierwiastki, które potrzebne są do prawidłowej pracy naszego organizmu. Swą naturalną, różową barwę zawdzięcza przede wszystkim obecności tlenku żelaza.
Sól himalajska jest świetną alternatywą dla tradycyjnej soli i niezastąpionym dodatkiem do wzmacniania smaku mięs, kasz, warzyw, zup, sosów, ryb, sałatek. Ale nie tylko. Z powodzeniem można ją zastosować w domowych zabiegach kosmetyczno-pielęgnacyjnych: do kąpieli, peelingów, płukanek, okładów.
Sposób pakowania:
- tuba papierowa - 0,45 kg
- słoik mały - 1,2 kg
- słoik duży - 3 kg
- torba duża - 1 kg